17 Aralık 2007 Pazartesi

Vişne Soslu Elma Kızartması

MALZEMELER:

2 elma
1 su b.toz şeker
1 su b.vişne
1 çorba k.nişasta
1 yumurta
2 çorba k.un
HAZIRLANIŞI:
Vİşne sosu için; vişneler, tozşeker ve su tencereye alınır.kaynayıncaya
kadar pişirilir. diğer taraftan elmaların çekirdek yatağı çıkarılır, halka halka
ve ince kesilir. bulamaç için; yumurta, un ve su karıştırılır.elmalar önce una
daha sonra bulamaça batırılıp yağda kızartılır.bu arada sosun kıvamının
bağlanması için nişastaya biraz su katılarak sosa ilave edilir.kızarmış
elmalar servis tabağına alınarak üzerine vişne sosu gezdirilir.toz fıstık ve
hindistan ceviziyle servis yapılır.

Hiç yorum yok: