17 Aralık 2007 Pazartesi

Tuf Şekerleme Tarifi

TRUF ŞEKERLEME:
MALZEMELER:

2 su b.kek kırıntısı
yarım su b.krema
1 su b.eritilmiş çikolata
fındık
HAZIRLANIŞI:
2 Su bardağı kek kırıntısı karıştırma kabına alınır.üzerine
yarım su bardağı krema eklenir.iyice karıştırılır.diğer taraftan
çikolata benmari usuluyle ya da mikrodalga fırında eritilir.
karıştırma kabına alınır.iyice yoğrulunca buzdolabında bir
süre bekletilir.soğuyunca dolaptan çıkarılıp küçük küçük
koparılır. İçine vişne koyularak yuvarlanır.daha sonra toz

fıstığa bulanır.

YUMUŞAK ŞEKERLEME:

MALZEMELER:

1 su b.eritilmiş çikolata
yarımsu b.pudra şekeri
yarım su b.labne peyniri
HAZIRLANIŞI:
karıştırma kabına pudra şekeri ve labne peynir alınır.

krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Beyaz çikolata

eritilir ve içine ilave edilir.bir güzel karıştırılır.biraz

yayvan bir kapta dondurucuda 12 dk. bekletilir.

daha sonra yuvarlanır.

Hiç yorum yok: