3 Aralık 2007 Pazartesi

Spagetti Miloneze

Malzemeler
• 1 pk. spagetti
• 150 gr salam
• 150 gr sosis
• 100 gr dana jambon
• 4 ad kültür mantarı
• 1 su bardagı çiğ krema
• Taze nane,tuz,beyaz karabiber.
• 100 gr halis tereyağı

Tarif
Spagettimizi kaynamış olan yağlı suda 15 dk süre ile haşlayarak tel süzgeçte bekletiyoruz.
bir tavanın yardımı ile kürdan şeklinde doğranmış olan salam,sosis,jambon ve mantarı aynı anda kavuruyoruz. Kavrulan malzememizin ürerine krema,taze nane ve baharatları ilave ederek 5 dk süre ile kaynatıyoruz. haşlanmış olan spagettiyi 5 ayrı makarna tabağına paylaştırıp eritmiş olduğumuz tereyağı ile karıştırıyoruz.Hazır olan sosumuzu eşit şekilde spagettinin üzerine paylaştırıp rende kaşar eşliğinde servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN
NOT: (yemeğimiz 5 kişilik olup dilerseniz tabakların etrafını rende havuç ve mevsim sebzeleri ile süsleyebilirsiniz)

Tarif Sahibi: özay USTA Spagetti Miloneze

Hiç yorum yok: