11 Aralık 2007 Salı

Bolu Yemekleri Tarhana Çorbası

Süre: 30dk
Servis: 8
Zorluk: Orta

Malzemeler
100 gr yagsiz kiyma
150 gr köy tarhanasi
1 adet iri
domates
1 çorba kasigi tereyag
2 kg et suyu veya su
Tuz




Yapilis Tarifi
Tarhanayi bir bardak et suyu veya su ile iyice karistirip 20 dakika kadar islatip, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamis et suyuna tarhanayi karistirarak ilave edin ve kaynatin.Küçük bir tencerede kiymayi tereyaginda 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabugunu soyduktan sonra çekirdeklerini çikartip ince ince dograyin ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kiymayi çorbanin içine katin. On dakika kadar agir ateste pisirip servis yapin.

Hiç yorum yok: