26 Aralık 2007 Çarşamba

Nefis Patetesli Kol Böreği

Oktay Usta,yeşil elmaMALZEMELER:
4 su b. un
1 tatlı k. tuz
yarım p.maya

İçi için:
3 patates
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 pırasa
150 gr. kıyma


HAZIRLANIŞI:Daha fazla...

Karıştırma kabına 4 su bardaüı unu alın.
Üzerine yarım paket maya ekleyin.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında
bir hamur elde edin.
Hamuru merdane ile açın.Üzerine sıvıyağ
ekleyin.Hamuru tekrar açın.
İç harcı için patatesleri rendeleyin ve tavya alın.
Üzerine ince kesilmiş soğanı ve ince kesilmiş
1 adet pırasayı alın.En son tavaya kavrulmuş
kıymayı ekle.Tuzu,karabaiber ve pulbiberi de ekleyin.
İç harç soğduktan sonra hamura iç harcı ekleyin.
Hamuru rulo yapın.Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında pişirin

Hiç yorum yok: