11 Aralık 2007 Salı

Un Helvası Yapımı

Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay

Malzemeler
250 gr margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı kıyılmış
fındık


Yapilis Tarifi
Önce derin bir cam kaba,su ve toz şekeri koyup,karıştıralım.Helva tenceresini ocağa koyalım,içinde margarini eritip,unu ekleyelim.Çok kısık ateşte tahta kaşıkla çevirerek kavurmaya başlayalım.20-25 dk. kadar kavurunca un pembeleşir.
Yağ ile un göz göz oluncaya kadar kavurun.Kavrulan unun üzerine daha önce hazırladığımız şekerli suyu döküp,karıştıralım.Helva suyunu çekene dek,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye bırakalım.Suyunu çekmiş helvanın kapağını açıp,5 dk.yine tahta kaşıkla alt üst edip,ocağı kapatın.10 dk. tencerede bekletip,küçük kalıpların dibine kıyılmış fındıkları paylaştıralım.Üzerine helvayı dökelim soğuduktan sonra ters çevirip,servis yapalım.
Afiyet olsun...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

harika oldu teşekkürler

Adsız dedi ki...

gercekten coookk guzel oldu tesekkurler

Adsız dedi ki...

yağ ile unu kavururken lapavari birşey oldu tam ölçüsüne göre koyduk doğal olması gereken bu mu neyse daha yapım aşamasında merakla bekliyoruz bu arada çok teşekkürler en güvenilir kaynak sizsiniz.....

Adsız dedi ki...

az önce lapa vari demiştim ama bitiş çok güzel oldu sağ olasınız akşam akşam ağzımız dadlandı...

Adsız dedi ki...

gerçekten çok manyak oldu ailece akşamüstü yedik ağızımın suyu aktı

Adsız dedi ki...

bn 14 yasındayım geçenlerde arkasımla birlikte yptık ama tm tuttursamadık bakalım bu sefer tutturabilcemmi:D

Adsız dedi ki...

İlk kez denedim tadı ve görüntüsü gerçekten mükemmel. Karım bile inanamadı. Sevimim buda sana kapak olsun:):):)

Adsız dedi ki...

iğrenç oldu. böyle helva tarifimi olur ya.ne süt var ne bişey. hiç tavsiye etmiyorum, kimse yapmasın

şeyda nur dedi ki...

süper oldu gerçekten harika masrafsız ve çok basit yapılışı var..tavsiye ederim gerçekten...