6 Şubat 2008 Çarşamba

MİLFÖYLÜ MUZLU PASTA

MİLFÖYLÜ MUZLU PASTA:

8 yaprak milföy
3 su b. süt
1 su b. tozşeker
3 çorba k.un
1 çorba k. nişasta
1 yumurta sarısı
1 p. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 muz

üzeri için:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
4 yaprak milföyü yanyana koyup birleştirerek
merdane ile inceltin. çatalla iyice delip tepsiye
alın. diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. 170
derecede pişirin. diğer tarafta sütü tencereye
alın.içine yumurta sarısını,tozşekeri,unu,nişastayı
vanilya ve limon kabuğu rendesini alıp pişirin.
4 parça milföyün üzerine kremayı alın.muzun yarısını
dilimleyerek arasına yerleştirin.diğer 4 parçayı
üzerine kapatın. kalan muzları dizin ve bolca pudra
şekeri eleyin. dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: