6 Şubat 2008 Çarşamba

CEVİZLİ BALKABAKLI CHEESE KEK

CEVİZLİ BALKABAKLI CHEESE KEK:
1 paket petibör bisküvi
2 çorba k. tereyağı
sosu için:
yarım kg. bal kabağı
1,5 su b. tozşeker
3 yumurta
2 çorba k. un
1 p. labne peyniri
1 p.vanilya
üzeri için:
yarım su b. tozşeker
1 kase ceviz
HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri robottan iyice çekin.İçine erimiş tereyağını
ekleyip çember kalıbın dibine basın.Diğer tarafta balkabaklarını
buharda pişirip püre yapın.içine tozşekeri,yumurtaları,un,labne
ve vanilyayı ekleyin. Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp 170
derecede pişirin.Diğer tarafta tozşekeri tavaya alıp karamel yapın.
üzerine inci kıyılmış cevizleri ilave edin. Fırından çıkan kekik üzerine
yayın. iyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletip
dilimleyerek servis yapın. Balkabağının aroması ile unutamıyacağınız
lezzette bir kek olacak.

Hiç yorum yok: