Malzemeler:
| 3 yumurta | |
| 1+1/2 su bardağı toz şeker | |
| 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ | |
| 1+1/2 su bardağı süt | |
| 3 su bardağı un | |
| 1 kabartma tozu | |
| 1/2 su bardağı kakao | |
| Süslemek için antep fıstığı |
Yapılışı:
- Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.
- Sıvıyağı yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
- Önce sütü, sonra kakao ile birlikte elenmiş unu ilave edip karışana kadar düşük hızda çırpın.
- Yağlanmış dikdörtgen cam veya metal kalıba döküp kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. (165C/350F dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder