20 Kasım 2007 Salı

Kereviz Tarifi

Malzemeler:
250 gr dana veya kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
75 gr margarin veya tereyağı
3 büyük baş kereviz
2 su bardağı su
½ limon suyu
2 yumurta sarısı
Tuz Karabiber

Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Soğanlar ölünce hızlı ateşte eti de katarak kavurmaya devam edin. Etler renk değiştirerek suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Bu işlemden sonra etin pişmesi üzerleri örtülecek kadar kaynar su ilave edip ocağı iyice kısın. Hafif ateşte 30 - 45 dakika pişmeye bırakın. Kerevizlerin kabuğunu soyduktan sonra ceviz büyüklüğünde doğrayarak, yarım saat kadar bol limonlu suda dinlendirin. Pişmiş etin üzerine, limonlu sudan çıkardığınız kerevizleri yıkamadan koyup, ateşi orta hararete getirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
20 dakika kadar sonra kerevizlerin pişip yumuşak hale gelip gelmediğini çatalla kontrol edin. Pişti ise ateşi kapayın.
Pişmiş et suyundan bir bardağa alarak, içine çırpılmış yumurta sarılarını ve limon suyunu ilave edip kuvvetlice çırpın. Limonu ve yumurtayı et suyuna yedirdikten sonra bu karışımı kereviz yemeğine terbiye olarak karıstirarak katınız. Bu terbiyeden sonra sonra etin sosu koyulaşır ve servise hazır hale gelir.
(Etli kerevizde salça kullanılmaz ve terbiyeden sonra yemek tekrar kaynatılmaz. Gerekiyorsa benmari usulü ile ısıtılır. Aksi halde yumurta kesilir.)

Hiç yorum yok: