19 Kasım 2007 Pazartesi

Milföylü Çanak Kebab Tarifi

Malzemeler:
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti,
- 15-20 adet arpacık soğan,
- 15 adet kiraz domates,
- 5 adet sivri biber,
- 5 diş sarmısak,
- Tuz, karabiber, kekik,
- 6 adet milföy hamuru,
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Yapılışı:Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok: