28 Kasım 2007 Çarşamba

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK

LIMONLU HASHASLI KEK (Lemon Poppy seed Cake)

Malzemeler:

bullet

1 su bardağı süt

bullet

1/3 su bardağı haşhas

bullet

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

bullet

1 bucuk su bardağı seker

bullet

2 yumurta

bullet

3/4 su bardağı sıvıyağ

bullet

2 su bardağı un

bullet

2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Sut, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin.

  2. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir.

  3. Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın.

  4. Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.

  5. Un, kabartma tozunu eleyin.

  6. Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır.

  7. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 1saat- 1saat 10 dakika kadar pişirin. ( kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)

Hiç yorum yok: