20 Kasım 2007 Salı

Dana Pirzola Tarifi


MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardağı pirinç
250 gr domates suyu
6 yeşil biber, ince kıyılmış
yarım su bardağı bira
1 su bardağı sıcak su
yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz, karabiber, kekik

8 kişilik

HAZIRLANIŞI
Pirzolaları tuzlayıp bir tavada çevirin, yanlarına pirinç koyup bir tepsiye yerleştirin. Su, bira, domates suyu ve baharatları beraberce karıştırıp bir sos oluşturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, fırında 45 dakika kadar pişirin . Pirzolaların üzerine kıyılmış yeşilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar daha pişirin.

Hiç yorum yok: