5 Ocak 2008 Cumartesi

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

MALZEMELER:
Hazır ekmek kadayıfı (1 adet )
Limon suyu (Yarım adet )
Toz şeker (3,5 kg. )
Kaymak (Yeterince )
Su (3 lt. )

HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur. Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir. Bu işlem, kadayıf şerbetin tamamını çekinceye kadar devam eder. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek pişirilidiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır. Soğumaya bırakılır.soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır.

Hiç yorum yok: