7 Ocak 2008 Pazartesi

Ayva Reçeli Tarifi

Neler Gerekli
* 1 kg ayva
* 5-6 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu

Nasıl Yapılır
1 Ayva dilimlenip soyulur.Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır.(Portakal dilimi, kuşbaşı,veya rende.)
2 İki su bardağı su konup ayva yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır.(Suyu süzülmez.)
3 Sonra şeker ve limon tuzu ilave edilip kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır.

NOT:

1 Vişne,kiraz reçeli de aynı şekilde yapılır.
2 Reçelin şekerlenmemesi için Limon tuzunu yeteri kadar koyunuz,çok karıştırmayınız ve şurubunu az su ile kaynatmayınız.

Not:

Çilek,çocukların solucanlarını düşürmesinde faydalıdır.Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır :
Bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tobak sağa sola eğilir.Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur,kaynatmağa devam edilir.
Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmahdır.Kıvamı oldu fakat rengi olmadıysa biraz su ilâve ederek pişme süresi uzatılmalıdır.

Hiç yorum yok: