Neler Gerekli
300 gr. taze fasulye
1 adet soğan
3-4 diş sarmısak
1-2yemek kaşığı domates salçası
2 küp kesme şeker
1 adet domates
Tuz
Nasıl Yapılır
Soğanları yemeklik doğrayalım.Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip 2-3 parçaya bölüp yıkayalım.Tencereye dibini kaplayacak kadar zeytinyağı , üstüne soğanları ve taze fasulyeleri koyalım.Sarmısakları rendeleyelim yada ezelim.
Sonrada salça , sarmısak tuzu ve küp şekerimizi ekleyelim.Tencerenin kapağını kapatıp bir iki sallayalım.Orta ateşe koyalım ve dumanı çıkınca kısık ateşte pişirelim.Arada gene bir iki tencereyi sallayalım ve arada kontrol ederek eğer dibine tutuacak gibi olursa kaynatmış olduğumuz bir bardak suyu ilave edelim.Afiyet olsun.
9 Ocak 2008 Çarşamba
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi
Gönderen Admin zaman: 06:31
Etiketler: fasulye tarifi, oktay usta yemek tarifleri, yemek tarifleri, yeni tarifler, Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi, zeytin yağlı yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder