Neler Gerekli
* 1 Kg Şeftali
* 6 bardak Tozşeker
* 1 adet Limon Suyu
* 2 bardak Su
Nasıl Yapılır
Şeftaliler güzelce yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır. Su içinde bekletilir.
Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır.
Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır. Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir.
Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye). Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
11 Ocak 2008 Cuma
Şeftali Reçeli Tarifi
Gönderen Admin zaman: 05:35
Etiketler: oktay usta reçel tarifleri, oktay usta tatlıları, reçel nasıl yapılır, reçel tarifleri, Şeftali Reçeli Tarifi, yeni tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder