2 yufka
6 yaprak milföy hamuru
1 su b.soda
yarım su b.sıvıyağ
yarım su b.süt
1 yumurta
iç harcı için:
200 gr.mantar
1 kase ıspanak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
Nasıl Yapılır:
İlk olarak iç harcı hazırlanır. bunun için mantarlar ve soğan
doğranarak yüksek ateşte sotelenmeye alınır. yarı kıvamda
pişince ıspanaklar ilave edilir.tuzu ve karabiberi ileve edilerek
harç hazırlanır.Diğer taraftan 3 milföy hamuru çekilip
esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine bir yufka
parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan mantarlı harç
ve iri doğranmış kaşar peyniri konulur.kalan diğer yufka da
parçalanarak üzerine konur en son üstüne tekrar milföyler
esnetilerek yayılır. Üzeri için sos hazırlanır. bunun için;
yarım su b. süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1şişe
soda karıştırma kabına alınarak çırpılır. hazırlanan börek
dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi için
börek tekrar kesilir ve 180 derecelik fırında 15- 20 dk. da
pişirilir.su böreği tarzında nefis bie börek...
19 Ocak 2008 Cumartesi
Milföylü Yufka Böreği
Gönderen Admin zaman: 06:15
Etiketler: börek tarifleri, milföy hamuru tarifi, Milföylü Yufka Böreği, oktay usta tarifleri, oktay usta yemek tarifleri, yeni tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder