SİVAS KATMERİ
4 su b. un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
175 gr. margarin
İç harcı için:
patates
peynir
Üzeri için:
yumurta
susam
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un alınır. ortası havuz yapılır.içine maya,tuz
ve su ilave edilerek karıştırılır. bir süre dinlendirilir. Hamur
bezelere ayrılır.Bir bezenin üzerine bir parça margarin konur
Üzerine bir beze daha konup hamur uzunlamasına açılır.
hazırlanan hamurun .üzerine yumurta ve susam sürülür
bıçakla çizilip 180 derecelik fırında pişirilir.
arzuya göre peynirli, patatesli yapılabilir.
26 Aralık 2007 Çarşamba
Sivas Katmeri
Gönderen Admin zaman: 05:20
Etiketler: katmer tarifi, oktay usta tarifleri, Sivas Katmeri, yemek yapma, yeni yemek tairfleri, yöresel yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder