BÜLBÜL YUVASI:
6 adet baklavalık yufka
150 gr.tereyağ
1 kase fındık
toz yeşil fıstık
şerbeti için:
4 su b.toz şeker
1 su b.su
HAZIRLANIŞI:
6 adet baklavalık yufkayı tezgaha serin.
Üzerine 1 kase fındığı ekleyin.Oklava yardımıyla
yufkanın bir ucundan başlayarak sarın ve elinizle
büzüştürüp oklavadan çıkartın.
Yufkanın ucudan başlayarak küçük rulolar yapın.
Fırın tepsisine yerleştirin.
Eritlimi tereyağını ekleyin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
Fırından çıkınca tatlının şerbetini verin.
17 Aralık 2007 Pazartesi
Bayramlık Tatlı
Gönderen Admin zaman: 14:41
Etiketler: bayramlık tatlı, bayramlık tatlı tarifi, oktay usta baklava tarifi, oktay usta bayramlık tatlı tarifleri, oktay usta tatlı tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder