Malzemeler:
250 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı şeker
2-3 büyük elma rendesi
1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı: Derin bir kapta margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze haline getiriyoruz. Üzerini bir bezle örtüyoruz. Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyuyor rendeliyoruz. Küçük bir tavaya rendelenmiş elmaları, 1 çay bardağı toz şekeri ve tarçını koyup, tamamen suyunu çekene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Dörde bölünen hamurun ilkini alıyoruz, tezgahı unlamadan, merdaneyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder