7 Aralık 2008 Pazar

Oktay Usta Lokma Tatlısı

lokma.jpg

Malzemeler ;

(6 kişilik)

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı;

İlk önce şerbet için tozşeker ve suyu kaynatalım. Limon suyunu ekledikden sonra 2-3 dakika daha kaynatıp sogumaya bırakalım.

Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içerisinde 15 dakika bekletelim ( kabarması için) Unumuzu derin bir kabın içine eleyip tuzu ekleyelim. Mayalı suyu yumurtayı ve 1 su bardağı suyu ekledikden sonra çatalla iyice çırpalım. daha sonra yogurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalanmaya bırakalım.

Yagımızı iyice kızdıralım. Mayalanan hamurdan acucumuzun içerisine alıp baş ve işaret parmağımızı sıkalım. aradan çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru tatlı kaşığı yardımı ile kızgın yağın içerisine atalım. Hamurun kaşığa yamışmaması için her seferinde kaşığı sıvı yağa batıralım. Bu işlemleri hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım. önlü arkalı iyice kızaran lokmalarımızı tavadan alıp soğuk şerbetin içerisine atalım ve 10 dakika şerbette bekletip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: