MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.
Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.
20 Kasım 2007 Salı
Çoban Kavurma Tarifi
Gönderen Admin zaman: 01:19
Etiketler: çoban, güzel yemek sırları, kavurma, oktay usta yemek tarifleri, tarifi, tarifler, yemeği, yemek, yemek tarifleri, yemek yapma, yeni yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder