MALZEMELER:
-1 orta büyüklükte lahana
-1 baş sarımsak
-2- 3 adet acı kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 avuç nohut
-1 kahve kaşığı maya
-Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)
YAPILIŞI:
1- Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir.
Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
2- 5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve maya konup, eritilir. Lah:-):-):-):-):-)n üzerini geçecek şekilde doldurulur.
3- Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)
4- 15- 20 gün içinde turşu olur.
26 Kasım 2007 Pazartesi
LAHANA TURŞUSU
Gönderen Admin zaman: 08:47
Etiketler: lahana turşusu, turşu, turşu çeşitleri, turşu nasıl yapılır, turşu yapımı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder